-
RNA, hücre zarının dış çeperi boyunca yerleşmiştir. RNA, hücre stoskeletini (hücre iskeletini) üreten proteinlerdekine benzer sarmalımsı yapılar örer. Bu yapılar, DNA’nın kopyalanarak çoğaltılmasında, protein sentezinde, hücre bölünmesinde ve diğer önemli işlemlerde görev almaktadır.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreRNA, hücre zarının dış…
-
Beynin emirlerini taşıyan sinyaller elektrikseldir. Ayrıca vücut boyunca beyne doğru ilerleyen tüm duyu sinyalleri elektrikseldir. Hücre bölünmesi ve kalp atışı da elektrikseldir.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreBeynin emirlerini taşıyan…
-
Aminoasitler, canlı hücrelerini oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan moleküllerdir. Doğada 200 çeşidin üzerinde aminoasit bulunur. Ancak bunların arasından sadece 20 çeşit aminoasit canlılardaki proteinleri oluşturur.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreAminoasitler, canlı hücrelerini…
-
Beyin hücrelerinin büyük kısmı embriyonun ilk beş ayında oluşur ve hepsi doğumdan önce beyindeki gereken konumlarını almış olurlar. Büyük bir hızla oluşan hücreler bir süre sonra merkezi sinir sisteminin kollarını oluşturmak üzere, daha uzaklara göç etmeye başlarlar.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreBeyin hücrelerinin büyük…
-
DNA enzimlerinin en önemli görevlerinden biri, DNA molekülünün tamir edilmesine yardımcı olmaktır. Fotoliyaz enzimi bu tamirci enzimlerden biridir ve hücreyi güneş ışınlarından korur.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreDNA enzimlerinin en önemli…
-
Plasenta anneyle bebek arasındaki besin, oksijen ve diğer maddelerin alışverişini sağlayan yapıdır. Üstelik plasenta yeni hücre gruplarının yani dokuların oluşması için gerekli olan besinleri özenle seçerek, bebeğe taşır.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]morePlasenta anneyle bebek …
-
100 trilyon hücremizin kendi aralarındaki ve her bir hücrenin kendi içindeki haberleşmenin saniyelerle ölçülecek kadar kısa bir zaman zarfında bile devre dışı kalması ve hücresel mesajların yerine ulaşamaması ölümle sonuçlanmaktadır.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]more100 trilyon hücremizin…
-
Demir yeryüzünde en yaygın olarak bulunan elementlerden biridir ve yerkabuğunun yaklaşık %5’ini oluşturur. Demir, çok değerli bir enerji kaynağı olan oksijeni, hücrenin solunum mekanizmasına yönlendirir.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreDemir yeryüzünde en yaygın…
-
Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir: Prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusu tümörleri.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreZeytinyağı bazı habis…
-
Hücre içinde gerçekleşen bilgi transferi dünyanın en iyi istihbarat servislerinden bile daha hızlı ve daha verimli çalışmaktadır. Teknolojik açıdan hiçbir şekilde taklit edilemeyen bu sistemin en önemli özelliği dokusal organizmalardan oluşmasıdır.
By [post_author_posts_link] On [post_date] · [post_comments] · In [post_categories]moreHücre içinde gerçekleşen…